Online Hayvan Çiftliği
Hayvan Alım Satım
Kurban Hakkında
Yararli Bilgiler

Örümcek Hakkında Kısa Bilgi


 Eklem bacaklılar grubunda incelenen ve yapı olarak diğer haşerelerden farklı özelliklere sahip olan bu canlıları yakından incelediğimizde genel yapıları hakkında detaylıca bilgi sahibi olmamıza yarar sağlamaktadır. Örümcek yapısı 8 adet ayakları vardır. Ayakları üzerinde bulunan tüyler örümceğin duyu organıdır. Başında 2 adet pentakül denen antene benzeyen bir çift organ bulunur. Genelde erkeklerde bunlar çiftleşme organı olarak görev yapar. Ayrıca bu antenler sayesinde yönlerini ve besinlerinin yerlerini belirlerler.

 

Baş kısımlarında 2 çift çok keskin gözler vardır.  Bunlardan hariç vücudunda 6 çift basit göz vardır ve diğer hayvanlardan farklı solunum yapmaktadırlar. Gövdesinin altında bulunan solunum organları balık solungacına benzer. Sıcak mevsimlerde dünyanın her ülkesinde rahatlıkla yaşarlar ve boyutları değişiklik göstermektedir. Her örümcek türü kendine has bir yapısı ve şekli vardır. Büyüklükleri türlerine bağlı ve yaşadığı yerlere bağlı olarak değişir.
 
Dünya üzerinde 70 bine yakın örümcek türünün yaşadığı sanılmaktadır. Yaşadığı alana ve beslenme şekline bağlı olarak farklı etkideki zehirlere sahiptirler. Beslenebilmek için ağ örerler ve ağına düşen canlıyı önce sokar ve zehirler daha sonra bundan beslenir.  Ağız kısmında 2 adet kıskaca benzer zehir çengeli bulunur. Ağın üzerine herhangi bir canlı düştüğünde bu canlıya saldırır ve zehrini buna akıtır.
 
Örümcek zehri çok güçlü olduğu için ısırılan canlının tüm iç organları bir bulamaç haline gelecek şekilde erir ve daha sonra bu canlının içine bir hortum salar ve bu canlının içini tamamen boşaltırcasına içine çeker.
 
Türlerine bağlı olarak farklı canlıları avlarlar, bazıları ufak böcek ve haşere gurubunu avlarken bazıları kuş, yılan, balık ve bazıları da daha büyük canlıları avlar. Üreme döneminde kendisi ile çiftleşen erkek örümceği dahi yerler. Amazonda ve tropikal bölgelerde yaşayan dev örümcek çeşitleri hem çok tehlikeli hem de çok güçlüler bunlar ağına düşün canlı insan dahi olsa yerler. Ağını karın kısmında özel bir bölme içinde  yaparlar ve anüs kısmında bulunan bir açıklıktan salgılarlar. Beslendiği yere bağlı olarak farklı yerlere örerler. Genellikle ağ örmeden sonra ağın merkezine bir iplik bağlar ve bu ipliğin diğer ucu daima kendisine bağlıdır. Örümcek ağı dışında saklanır ve gizlenir. Av olan canlı ağa düştüğünde bu iplikçikten titreşim örümceğe ulaşır ve hemen saldırıya geçer. Bu nedenden dolayı ev ve iş yerlerinde bulunan  ağlarını kesinlikle elle toplamamak gerekir. Bu böcekler ağlarını ortalama olarak 1 saat içinde örerler.
 
Çiftleştikten sonra özel bir kese içine yumurtasını bırakır. Bu kese genellikle dişi örümceğin üzerinde olur ve dişi bireyler tarafından korunur. Örümcek bunu yumurtalar açılıp yavrular dışarıya çıkasıya kadar korur. Bir kese içinde 300 – 350 kadar yumurta bırakır. 
Örümcek Hakkında Kısa Bilgi

  • Kurban Hakkında

    Kurban Hakkındaİslami Ölçülerde Kurban Kesimi İçin hadisler ayetler ve dini bilgiler
  • Videolar

    VideolarHayvanlar Aleminden Herkesimden Videolar
  • Foto Galeri

    Foto GaleriÇeşitli Sevimli Hayvanlar Kurt İnek Yılan Tavşan Papağan Güvercin Yırtıcı Sincap Kobra Boğa Aslan Kaplan Çita
  • İletişim

    İletişim İletişim sayfasını kullanarak bizimle irtibata geçebilirsiniz
  • Tüm Hakları Saklıdır.